Keçiboynuzu balı , diğer adıyla harnup, Akdeniz bölgesine özgü olan bir meyveden elde edlen bal dır. Keçiboynuzu ağacı, kurak ve sıcak iklimlerde yetişen, dayanıklı bir bitkidir. Harnup meyvesi, uzunca bir süre boyunca yenilebilir veya kavrularak toz haline getirilip pek çok farklı şekilde kullanılabilir.
Harnup balı, veya diğer adı ile Keçiboynuzu Balı keçiboynuzunun özünden elde edilen ve doğal bir tatlandırıcı olan bir üründür. Harnup balı, özellikle sağlık açısından faydalarıyla bilinir. İçeriğindeki doğal şekerlerin yanı sıra lif, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, fosfor ve C vitamini gibi vitamin ve mineralleri içerir. Bu nedenle, tatlandırıcı olarak kullanırken aynı zamanda besleyici özelliklere sahiptir.
Harnup balı, çay, kahve, yoğurt gibi pek çok farklı gıda ve içeceğe tatlandırıcı olarak eklenerek kullanılabilir. Ayrıca tatlı tariflerinde geleneksel bal yerine kullanılabilir. Sağlık bilincine sahip tüketiciler arasında giderek popülerlik kazanan doğal tatlandırıcı alternatiflerden biridir.